SMART JURIDIK FÖR FÖRETAG - Vägen till goda affärer

SMART JURIDIK FÖR FÖRETAG - Vägen till goda affärer

Publicerad den 2019-03-07
Anton Nilsson

VICI fortsätter under våren med vår serie kostnadsfria seminarier om smart juridik för företagare. Med hjälp av praktiska exempel guidar våra jurister dig på ett pedagogiskt sätt genom en rad väsentliga rättsområden. Upptäck hur juridiken faktiskt kan användas som ett effektivt verktyg för att uppnå goda affärer!

I denna andra omgång kommer vi bland annat att beröra frågeställningar kring aktiebolagsrätt och bolagsrätt. Vi kommer att gå igenom frågor kring bolagsstyrning, de grundprinciper som styr bolag samt de olika former av ansvar som kan aktualiseras. I korthet kommer vi att beröra förberedelser som är lämpliga att göra inför köp eller försäljning av rörelser. Vi kommer också att behandla praktiska frågor och gå igenom grundkraven för att kunna delta i en offentlig upphandling. Under hösten kommer vi att fortsätta våra seminarier men då med fokus på grundläggande fastighetsrättsliga frågor samt skatterättsliga avväganden för vilken företagsform som är lämplig och hur anställdas förmåner beskattas.

Torsdagen den 14 mars, kl. 8.00-10.00          Advokatfirman VICI, Klostergatan 2 A, Lund

Varmt välkommen!

ANMÄL DIG HÄR!

För den som önskar finns det efter seminariet möjlighet att stanna kvar för en frågestund. Det finns inga dumma frågor, så passa på att ställa alla de frågor som du gått och funderat på! Förutom ett glatt gäng jurister med olika specialistkompetenser, bjuder vi även på frukost och en användbar skriftlig sammanfattning att ta med hem.

Passar inte tid och plats dig finns det även följande datum att välja på: Torsdagen den 21 mars, 8.00-10.00 Advokatfirman VICI, Vasagatan 3, Eslöv Torsdagen den 28 mars, 8.00-10.00 Advokatfirman VICI, Löjtnant Granlunds väg 2, Hässleholm