Dystra tider

Dystra tider

Publicerad den 2020-04-14

Det är med tungt hjärta vi konstaterar att så många entreprenörer och företag har det svårt just nu och i många fall också tvingas säga upp personal, permittera och sätta sina bolag i konkurs. Allt det slit, alla de extra timmar man lägger ner, all den planering och de drömmar som ligger bakom valet att starta ett företag. I dessa tider visar detta riskerna som företagaren och entreprenören hela tiden utsetts för men som sällan uppmärksammas. Jag tycker insatserna för företagen är för små, delvis felaktigt riktade och de vittnar om okunskap om småföretagens vardag och verklighet!

 

 

Mina tankar går självklart också till alla de personer som drabbas hårt av viruset med alla de konsekvenser detta kan föra med sig samt anställda som förlorar sin anställning och hamnar i ett osäkert ekonomiskt läge!

Jag och styrelsen för Råbylunds Företagarförening vill med dessa ord skicka en skopa energi till er alla!
Vi tänker på er, vi saknar kontakten mer er och ser fram emot tidpunkten då vi åter kan träffas och göra affärer ihop! Håll ut! 

Vi vill uppmärksamma er på de insatser Lunds kommun bidrar med.

 

Det finns bl a möjlighet till affärsrådgivare för att stötta företag och utökade öppettider hos Kriscentrum. På initiativ av näringslivsavdelningen i Lunds kommun i samarbete bl a Lunds Nyföretagarcenter (LNC) kommer ett samarbete med affärsrådgivare att påbörjas efter påsk. Det innebär stöd för att stötta företag som behöver hjälp med hur deras bolag ska hantera den nuvarande situationen.

Kriscentrum är en samtalsmottagning för vuxna och barn som arbetar mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Kriscentrum mellersta Skåne är till för de som bor i kommunerna Burlöv, Eslöv, Höör, Kävlinge, Lomma, Lund, Staffanstorp och Svalöv. Med start idag kommer Kriscentrum att utöka sin telefontid på vardagar till klockan 10-12. Det kommer också vara möjligt att kontakta Kriscentrum via sms, eftersom de rådande omständigheter i samhället gör att vi befarar en ökning av våld i hemmet.

Detta informerar vi om på lund.se/kriscentrum